Eötvös Loránd Fizikai Társulat 
Mindazoknak, akik számára a fizika jelene és jövője fontos, aligha kell bemutatni az Eötvös Loránd Fizikai Társulatot, amely felvállalta és 1891 óta gyakorolja a fizikai kutatás, oktatás és tehetséggondozás jelentős feladatát.
Társulatunk - mintegy ezer lelkes és önzetlen fizikus és fizikatanár - tudományos konferenciákat és más szakmai találkozókat szervez, olyan nagy múltú lapokat jelentet meg, mint a Fizikai Szemle és a Középiskolai Matematikai és Fizikai Lapok, olyan tanulmányi versenyeket szervez, mint az Eötvös-, az Öveges- és a Mikola-verseny, felkészíti a magyar csapatot a fizikai diákolimpiákra.
 
 MTA XI. Fizikai Tudományok Osztálya 
A Fizikai Tudományok Osztálya 1993-ban vált ki a Matematikai és Fizikai Tudományok Osztályából III/B. osztály néven, majd 1995-ben lett a Magyar Tudományos Akadémia XI. osztálya. A fizika mellett ehhez az osztályhoz tartozik a csillagászat is, melynek a fizikánál is korábbi múltja van az Akadémián, hiszen az 1830-ban megválasztott első rendes tagok között volt Tittel Pál, a pesti egyetemen a csillagászat nyilvános rendes tanára, a budai csillagvizsgáló igazgatója. Az első fizikus akadémikus Jedlik Ányos volt, a következő pedig Eötvös Loránd.
 
 Morgan Stanley 
A Morgan Stanley a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltató cége, amely teljeskörű és kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek befektetési, banki, értékpapír-kereskedelmi és befektetés-menedzsment területen. A Morgan Stanley budapesti piacmodellező csoportja folyamatosan keres a pénzügyi modellezés iránt érdeklődő, kvantitatív háttérrel rendelkező jelentkezőket. Kollégáink jelentős része fizikus végzettséggel rendelkezik. A fizikusként elsajátított elméleti háttér és praktikus szemlélet kiváló alap. A kreatív, jelentős kihívásokat jelentő, komplex feladatokat mi biztosítjuk.
You have talents, we have options -- Morgan Stanley
MS Budapest Campus
 
 Nemzeti Kulturális Alap 
A Nemzeti Kulturális Alap az elmúlt húsz évben a hazai és határon túli magyar kulturális élet finanszírozásának legmeghatározóbb intézménye lett. A Magyar Országgyűlés a nemzeti és egyetemes értékek létrehozásának, megőrzésének, valamint terjesztésének támogatása érdekében hozta létre az elkülönített állami pénzalapot, amelynek fő bevételi forrása jelenleg az ötöslottó szerencsejáték játékadójának 90 százaléka. A rendelkezésére álló pénzforrásokat döntő hányadában társadalmasított kollégiumi rendszer működtetésével pályáztatja és juttatja el az arra érdemesített programok megvalósítóihoz. A rendezvény az NKA támogatásával valósul meg!